Monday, 4 May 2015

WEBSITE NAK BUAT RESUME IN MINUTES.

Assalamualaikum.

Hari ni, saya akan berkongsi dengan anda beberapa sites yang daebakk(terbaik) untuk anda membuat resume. Seperti yang kita tahu, resume sangat-sangat-sangat diperlukan untuk meringkaskan segala apa yang telah kita sertai, penglibatan, pencapaian dan sebagainya diringkaskan dalam bentuk hitam putih. Ini memudahkan para-para tajaan, pusat pengajian atau pengurusan untuk melihat personaliti kita adakah kita layak diambil dan diletakkan bawah jagaan mereka ataupun tidak.

Resume sangat diperlukan untuk tujuan: 

 memohon kerja
 memohon biasiswa atau pinjaman
 memohon (sesetengah) universiti swasta either locally atau overseas

so, antara website-website yang best untuk digunakan ialah:

 http://resume.monster.com/
 http://cvmkr.com/
 https://www.myperfectresume.com/
 http://www.resumebuilder.org/maker/

yes, there are abundant sites that can help to create your resume, but these sites really can help you done your resume in minutes. hopefully, enjoy it ! 

Monday, 17 November 2014

Stop the violence, break the silence.

more info : click image

Violence is never a choice a man should make. This campaign aims to bring men and boys together to put an end to violence against women and girls. Join us and make a stand never to commit, condone or be silent when it comes to violence against women and girls today! 

7 December 2014 (Sunday) | 7:30AM (flag off) | Padang Merbok, KL | RM45.00 (registration)
 
Highlights: Free Dri fit jersey, finisher medals and goodie bags for all registered participants. Fantastic lucky draw prizes such as Blackberry smartphones, ipad minis, and hampers worth RM1500. Light snacks served after the run. 

How to sign up

ONLINESign up online at http://www.myraceonline.com/. Registration closes 30th November 2014.
 
OFFLINEYou can also register offline by downloading the entry forms:
and e-mailing it to allwomensactionsociety@gmail.comSend us a copy of your bank in slip / bank transaction so we can confirm your payment. [AWAM bank details: 106-00-01265-6, Hong Leong Bank Berhad.]
 
Share!
Help us spread the word about this campaign.  Invite your friends via AWAM’s White Ribbon Campaign Walk and Run facebook events page! Check out our promo video with fun footage from last year’s event!
 
See you there!

1st Segmen: Blogwalking bersama-sama by Khairunnisa Hassan





jom naik belon sesame .. heee 

Friday, 1 August 2014

HARI APA ? HARI RAYA !!! YEAYYYYYYYYYYY !!

ASSALAMUALAIKUM

aha ! ya Allah lamenye aku nak update blog last2 harini baru boleyy . yawww.. rindu giler , tsk tsk blog tercinta . hehe .

Then, harini i nak cite kat uollss about my raya taon ni ! phewww .. penat tak penat sampai harini masih beraya kat rumah orang taw ! heee ~

aiyoo lame tak menaip rase cam rase cam rase cam kekok je , cam pelik jee , ahahaha .. >.^

raya tahun ni syok gilerrrrr walaupun keje sekolah banyak gila. walaupun exam seminggu lepas raya but raya tetap raya ! oh yeahh . sape nak lepaskan peluang meraikan masa bersama dengan keluarga kan. tambah-tambah semua ade ! pergh sonok ah ! superb.

so, this is our first day raya (blue theme)








Thursday, 3 July 2014

LAPORAN MAJLIS PERSARAAN GURU

KOLEJ MATRIKULASI PAHANG
KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA
26300 GAMBANG PAHANG DARUL MAKMUR


LAPORAN MAJLIS PERSARAAN GURU
“LAMBAIAN KASIH SANJUNGAN BUDI”

KHAS UNTUK:

PUAN SYAMILAH BINTI ALI



1.0  PENGENALAN

Yang datang pasti akan pergi, Itulah lumrah di alam ini. Begitu juga dengan tutoran 1A05b. Pada 16 JuIai ini, Penolong Kanan Akademik mendapat arahan pertukaran atas keperluan perkhidmatan. Beliau merupakan perintis awal di sekolah ini dan memberikan sumbangan yang sangat besar dalam pembangunan di sekolah. Jadi, wajarlah sebuah majlis perpisahan diadakan antara guru-guru, dan warga 1A05b.

2.0         OBJEKTIF

Majlis perpisahan ini bertujuan untuk mencapai objektif yang digariskan seperti berikut:

1.Mengadakan majlis perpisahan bagi menghargai jasa beliau sepanjang berkhidmat dalam kelas kami 1A05b.
2.Memberi kesedaran kepada pelajar bahawa penting untuk mereka menghargai sumbangan dan jasa guru yang berkhidmat dalam kelas sekaligus kolej ini.
3.Memupuk semangat menghargai di dalam diri dengan pemberian ikhlas  dari sudut sosio emosi, sahsiah, kognitif dan bahasa dalam aktiviti yang dijalankan.

3.0     TEMPAT DAN TARIKH CADANGAN

Tempat         : Bilik Tutoran
Tarikh           : 12 Julai 2012
Masa             : 7.30-10.00 pagi

4.0         SASARAN PENYERTAAN

Penyertaan adalah di kalangan guru serta para siswa 1A05b.


5.0         JUMLAH PESERTA

Jumlah peserta adalah seramai 20 orang (anggaran)  iaitu barisan guru dan para siswa 1A05b.

6.0         PENGISIAN PROGRAM

Program yang dijadualkan berlangsung pada 12 Julai  2012 memuatkan aktiviti-aktiviti yang dapat mengembangkan sosio emosi, kognitif dan bahasa. Antara aktiviti-aktiviti yang akan dilaksanakan ialah:

1)       Persembahan siswa 1A05b yang melibatkan lakonan pendek.
2)       Ucapan Khas dari siswa 1A05b.
3)       Deklamasi sajak


7.0       AHLI JAWATANKUASA INDUK

PENASIHAT 1                      :EN. KAMARUDDIN BIN OTHMAN(Guru Besar)
PENASIHAT 2                      :PN HAMSANAH HUSSAIN(PK. Akademik)
PENASIHAT 3                      :EN LATIF BIN HAMDAN(PK.Kokurikulum)
PENASIHAT 4                      :PN. SHANTI  (PK. HEM)


PENGARAH PROGRAM     : NORZURAINA BT MOHD NOR
PEN PENGARAH                : HAIRI BIN SAID
SETIAUSAHA 1                   : HAZURIA BT AKHBAR KHAN
SETIAUSAHA 2                   :AISYAH MAUREE BT ABDULLAH
AJK PELAKSANA                :AJK KELAB GURU DAN GURU TERLIBAT

8.0 TENTATIF CADANGAN PROGRAM  DAN TINDAKAN

HARI              : JUMAAT
TARIKH         : 12 Julai 2012
TEMPAT        : Dataran Nila Kandi.
MASA             : 7.30 pg-10.00 tghr

7.30 am          : Semua murid dan  berkumpul di tapak perhimpunan.
7.45 am          : Persembahan pembukaan
8.00 am          : Ucapan perpisah dari Pn Hamsanah
8.10 am          :  Ucapan Ketua Murid dan Guru
8.20 am          :  Deklamasi sajak
8.25 am          : Persembahan guru
9.35 am          :  Majlis penyampaian hadiah.
10.00 am        :  Majlis bersalaman dan penutup


AJK PELAKSANA

Pengarah Program  : Mohd Ali Arief Bin
Tim. Pengarah         :
Setiausaha               : Suria Melati Binti Norizani
           
Ajk
Nama
Tugas
Dokumentasi
Mohd Asyraf Azmi
Hazuria Bt Akhbar Khan
-Menyediakan dokumentasi lengkap
Buku Program         
Ajibah Bt Chek
Rabaesah
-Menyediakan buku program
Hadiah
Aisyah Mauree Bt Abdullah
-Menyediakan hadiah.
Pentas ,backdrop dan hiasan dewan.
Zalina Bt Adnan
Hazuria Bt Akhbar Khan
Nik Afifah Bt Nik Abd Aziz
Teh Siew Ngor
-Menyediakan pentas dan backdrop yang diperlukan.
-Susun atur pentas
-Menghias kawasan yang diperlukan.
Persembahan
Suhana Bt Ismail
Akmalul Husna
Minarni Bt Tarmudi
Noor Fathiyah
Salahuddin
Noriza
Noor Asilah
Nor Ain Bt Mat
-Menyediakan persembahan murid dan guru.
Juruacara                 
Norhayati Bt Kassim
Hasmadi Jahed
-Menyediakan teks ucapan dan melatih murid menjadi pengacara.
Bacaan doa 
Mohd Yusoff Bin Saad
-Menyediakan teks dan melatih murid membaca doa untuk majlis.
Siaraya
En.  Mohd Hisyam Harun
Wan Mohd Faridz Wan Mohamadan
-Menyediakan berkaitan muzik , sistem bunyi atau tayangan.
Teks ucapan murid dan guru
Hairi Bin Said
-Menyediakan teks ucapan
Urusetia
Hairi Bin Said
Norzuraina Bt Mohd Nor
-Memastikan kelancaran majlis









9.0  ANGGARAN PERBELANJAAN

BIL
PERKARA
KUANTITI
HARGA SEUNIT
(RM)
KOS
(RM)
1
Persiapan majlis
4 pek
2 gulung
10.00
5.00
   40.00
    10.00
JUMLAH
50.00


10.0  PENUTUP

Diharapkan agar majlis perpisahan  ini dapat dijalankan dengan lancar dan mendapat kerjasama daripada semua pihak serta mencapai objektif yang telah digariskan.  



Disediakan oleh,



__________________________
(Suria Melati Binti Norizani)
Setiausaha Kemahiran Dinamika 1a05b


Disahkan oleh,



__________________________
(Pn Hamsanah Bt Hussain)

Penolong Kanan Akademik

MY BLOG AGE

Lilypie Angel and Memorial tickers